Angående praktiken - avslutad.

Har du inte läst detta innan, så börja där. :) klicka här
 
 
 
Va på möte igår tillsammans med min SIUS (Arbetsförmedlingen) handläggare Claudia, vi bokade möte tillsammans med företaget som jag hade min praktikplats på. För att få klartecken på vad som hänt, varför jag bara blev avslutad och inte fick någon information kring detta.
 
Jag hade blivit "lovad" både av min handläggare och min socialhandläggare om ledighet under sommaren, så jag kunde åka till min familj i Sveg. Det gick trögt strax innan sommaren, hade möte med SIUS, diskuterade lite vad jag är intresserad av för yrken osv. Sen fick hon napp på detta företaget inom trappstäd. Och det gick fort.
 
Vi hade möte tillsammans med chefen, jag frågade om det inte var smidigast om jag började efter semestern. Men hon tyckte det var bäst att jag började direkt den 1:a juli. Sen godkände hon min ledighet, inga konstigheter.
 
Jag städade källarna i tre veckor, sen gick jag på ledighet. Sista veckan av praktiken va allt städ klart, tydligen. Så då fick jag hjälpa en annan kille på jobbet med trappstäd. Jag förstod ingenting. Schemat va ju att jag skulle städa källarna varje vecka. Så redan där blev det misstänktsamt.
 
 
 
Men väl på mötet igår. Ja, chefen va med och gruppledaren. Rätt så stelt möte faktiskt. Claudia höll i mötet och skötte det jävligt snyggt. Hon ifrågasatte hur det blev såhär.
Gruppledaren hade inte fått någon information om att jag skulle vara ledig. Så C frågar, försökte du kontakta Hanna något?
Sitter han helt tyst och osäker. (Han va ganska ny på företaget) Nä, inte ett mail inte ett sms. Ingenting. Han hade försökt höra av sig till chefen, och hon va på semester utomlands. Yeey.
 
Han hade väl panik, så han löste (redan anställd) personal till min tjänst. Därför blev jag avslutad. Och sen insåg chefen att det hon tänkt sig blev bara komplicerat. Grejen är den att jag jobbade med två killar. Dom fick komma i olika omgångar och låsa upp källargångarna för mig. För det fanns inte flera nycklar. Och chefen sa igår att dom får inte fler nycklar.
 
Men nu är ju grovstädet gjort, så varsågod. Och dom två killarna kommer även ta hand om källarna. Sen hade jag tydligen missat lite i städningen. Vet inte exakt vad. Då sa C, när man är under praktik ska man ju ha en handlerade med sig som lär upp.
Båda två sitter helt tyst. Och jag sa att den kille, som jag jobbade mest med att han gärna fick gå och kontrollera att det såg bra ut. Men han sa att det inte var någon fara.
 
Sen fick jag även höra nu i efterhand.. att går man på semester ska man ringa gruppledaren/chefen samma dag. Och samma sak när man kommer tillbaka från semester ska man kontakta dom dagen innan. haha, alltså seriöst?! C sa, det måste va olika från företag till företag, för så har inte jag på min arbetsplats. Fick Hanna någon information om det?
Dom båda sitter tysta. Nej, säger jag.
 
Kommunikationsproblem mellan chef och gruppledare, verkligen katastrof.
 
Klart jag är besviken, inte på mig själv för jag vet att jag gjorde ett bra jobb. Kan liksom inte bli expert på källarstäd när ingen säger åt mig hur och vad jag exakt ska göra. Jag är besviken på företaget. Jag var så redo och taggad på anställning. Nu i efterhand så tänker jag, källar/trappstäd. Nej, det är inget jag vill göra faktiskt. Nu ska jag blicka framåt och hitta ett jobb som jag verkligen brinner för.
 
 
Sen fick jag reda på att min SIUS-handläggare ska sluta. Så nu ska jag få en ny. Alltså ååå.
 
 
Nu är det bara att vänta, under tiden ska jag tagga promenader och få ur tummen ur röven och komma iväg till gymet. Bara att börja kötta på nu, efter sommaruppehållet. Men trots allt gott under sommaren så håller jag vikten. Man må ju få leva lite också.
 
Men nu ska det minskas på vågen och centimeter.